Haber

Titanik’te dalış yaparken kaybolan denizaltının 40 saatlik oksijeni kalmıştı

ABD Kıyı Emniyeti’nden yapılan açıklamada, geçen Pazar günü Titanik’in batığına dalış yaparken Atlantik Okyanusu’nda kaybolan küçük denizaltında 40 saatlik oksijen kaldığı belirtilmiş, ​​ABD’nin Connecticut eyaletinden daha büyük olan 7.600 mil kare arandı.

Titanik’in enkazına dalış yaparken geçen Pazar günü Atlantik Okyanusu’nda kaybolan küçük denizaltı için arama kurtarma çalışmaları devam ederken, ABD Sahil Güvenlik son gelişmeleri kamuoyuyla paylaştı.

ÇALIŞMALAR SÜREKLİ DEVAM ETMEKTEDİR

ABD Sahil Güvenlik’ten yapılan açıklamada, arama kurtarma çalışmalarının gece gündüz kesintisiz devam ettiği belirtilirken, ABD ve Kanada’nın birlikte arama kurtarma faaliyetleri yürüttüğü belirtildi.

Dalış başladıktan 1 saat 45 dakika sonra denizaltıyla bağlantının kesildiğini hatırlatan ABD’nin Connecticut eyaletinden daha büyük olan 7 bin 600 mil karelik alanda arama yapıldığı belirtildi.

40 SAAT OKSİJEN KALDI

Denizaltıda yaklaşık 40 saatlik oksijen kaldığının belirtildiği açıklamada, kıyı güvenliğinin denizaltının bilinen son konumuna kadar uzaktan kumandalı araçla dalışa başladığı belirtildi. Denizaltının bulunması halinde kurtarma planları üzerinde çalışılacağı belirtilen açıklamada, “Denizaltının yeri belirlenirse uzmanlar denizaltının kurtarılması için en uygun yöntemi araştıracak.”

DENİZDE 5 KİŞİ VAR

TITANIC’İN YOLU 3.800 METRE DERİNLİK

Titanik’in enkazı, Kanada’nın Newfoundland sahilinin yaklaşık 600 kilometre açıklarında, Atlantik Okyanusu’nun tabanında 3.800 metre derinlikte bulunuyor. Zamanının en büyük yolcu gemisi olan Titanic, 1912’de Southampton, İngiltere’den ABD, New York’a yaptığı ilk yolculuğu sırasında bir buzdağıyla çarpıştıktan sonra battı. Gemideki 2.200 yolcu ve mürettebattan en az 1.500’ü öldü. Titanik’in enkazı, keşfedildiği 1985’ten bu yana kapsamlı bir şekilde araştırılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu